Aantal:

8 pers.

Klaar in:

55 min.

Goed voor:

4 uurtje

Introductie

Over dit recept

Dit recept is niet moeilijk, zelfs iemand die weinig bakt slaagt erin om dit op tafel te toveren.

 

Ingrediënten

DE CAKE

  • 300 g fijne suiker
  • 80 g glutenvrije bloem
  • 5 g (ongezoet) cacaopoeder
  • 6 g bakpoeder
  • 8 g baksoda
  • 6 g zout
  • 2 bio eieren
  • 260 ml melk
  • 110 ml plantaardige olie
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • 150 ml kokend water

 VULLING & GLAZUUR

  •  120 g cote d’or chocopasta puur
  • 100 g ongezouten boter
  • 40 ml volle melk
  • 10 ml sterke koffie
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel rum

Indien mogelijk gebruik je best 2 springvormen van elk 20 cm doorsnede. Heb je dit niet dan zal je het in één vorm moeten doen, de baktijd ongeveer verdubbelen en de cake achteraf halveren om de vulling ertussen te kunnen smeren. Je kunt de bakvorm gewoon invetten of zoals ik deed de vorm bekleden met bakpapier, zo krijg de cake zeker perfect uit zijn vorm.

Liever een bescheidener glutenvrij bakproject? Probeer dan deze glutenvrije amandelcakejes.

Stap voor Stap Instructies

Stap 1

DE CAKE
Verwarm de oven voor op 180° C. Plaats het rooster in het midden van de oven. Vet twee springvormen van 20 cm doorsnede in met boter of margarine en bekleed die eventueel met bakpapier en zet opzij.

Stap 2

Roer in een grote mengkom suiker, bloem, cacao, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar tot glad beslag. Voeg eieren, melk, olie en vanille toe. Klop gedurende twee minuten met een mixer op gemiddelde snelheid. Roer kokend water erdoor.

Stap 3

Schep het beslag gelijkmatig in de cakevormen. Bak 35 à 40 minuten of tot de cake gaar is. Controleer dit door met een satéprikker in de het midden van de cake te prikken. De cake is gaar wanneer deze er schoon uitkomt.

Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm, haal dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Stap 4

VULLING & GLAZUUR
Klop in een middelgrote mengkom, chocopasta, boter, kaneel, koffie en rum tot een glad en romig geheel. Klop langzaam de melk erdoor. Klop indien nodig extra melk erdoor om de gewenste consistentie te verkrijgen.

Stap 5

Smeer op één helft van de cake een laag van de botercrème, plaats de andere cake er bovenop en bestrijk de volledige cake met het glazuur.

Stap 6

Bewaar de cake maximaal drie dagen in een luchtdichte cakedoos bij kamertemperatuur of maximaal een week in de koelkast.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial